27 februari: premiär för Uppsala Crime Night

Alla bilder på denna sida tagna av Sandra Hultqvist

Uppsala Crime Night fick en flygande start, när dörrarna öppnades för det första evenemanget måndag 27 februari. Fullsatt, och det fanns till och med de som tvingades vända i dörren. TV4 intervjuade kvällens gäst, kriminalkommissarie Stig Edqvist, från rikskriminalen, i hans kapacitet som chef för Palmeutredningen, inför tjugoårsdagen av mordet på Olof Palme 28 februari. På Crime Night talade Stig dock inte om Palmeutredningen, även om han fick några frågor i den riktningen, utan om vad han och de andra i identifierings-kommissionen möttes av i Thailändska Kau-lac dagarna efter Tsunamikatastrofen.

Crime Nights ständige konferencier Bengt Götegård presenterade kvällens författare, Ulf Broberg och Peter Lundström, och kvällens artist Maria-Helena som sjöng vackert och stämningsfullt i den intima miljön på KB. Ulf Broberg läste ett stycke ur nya kriminalromanen Ondskans Väg och det signerades ett antal av den boken innan första Crime Night stängde för kvällen.

Två liveinspelningar från kvällen: Stig Edqvist berättar om identifieringsarbetet i Thailand efter Tsunamin [introduktion av Bengt Götegård] och Ulf Broberg berättar om och läser ett stycke ur Ondskans Väg